La nostra escola va néixer l'any 1922, ha viscut moltes històries que volem descobrir i que us anirem explicant des d'aquest bloc.

dimarts, 17 d’abril del 2018

Els especialistes ens ajuden

El dimecres 31 de gener va venir la Mery Cuesta. La Mery Cuesta, mare de l’escola i comissionària d’exposicions ens dona orientacions sobre com fer els panells informatius.

Primer de tot ens ha explicat de què treballa i com ho fa. També ens ha dit que ho podríem explicar posant un títol, text petit i bàsic, text gran i explicatiu i fotos amb el text. També ens va aconsellat que si no tenim fotos podem fer dibuixos imaginant-nos com va ser.


Les informacions que posarem seran les següents:

Carbonera: Hem dit que algun dia buscarem en un àlbum de fotos antigues, fotos de la carbonera.

Primera pedra: També ens ha dit que per la història de l’escola ho poséssim a l’entrada, i senyalar millor la primera pedra o treure les plantes del davant. Hem d’explicar als petits que és la primera pedra i perquè està allà. Posar una foto al costat.

Maria Baldó: Hem acordat que posaríem la història de la Maria Baldó a un lloc per on passi tothom i amb text, retrat i al costat un llibre fet per ella.

Classes (time line): Posar foto i l’any, al costat de cada classe i fer una línia històrica posant les coses importants de l’escola.

Noms classes:  Revisar acte dels altres anys i saber els noms de cada classe. Fer una placa al costat de la classe. Buscar informació de cada senyora i cerca si tenim algun llibre.

Josep Goday: El Marc Cuixat ens explicarà coses sobre ell. Posar el cartell a la plaça farigola i al costat un mapa antic de l’escola.

Ens ha dit que tornaria mes endavant per veure com ens va tot.

El dimecres 7 de febrer va venir el Marc Cuixart. El Marc Cuixart és arquitecte i net d'en Josep Goday, va venir per explicar-nos la història de la nostra escola. 

Ens va proporcionar diverses imatges que no teniem, perquè les tenien a els arxius de l’escola de l’arquitectura. Les imatges eren del nou edifici, una casa que està al costat del porxo i com es veia des de fora de l’escola. 

També ens va explicar que abans l’escola era de noies i que abans l’escola era un hostal, però com l’ajuntament necessitava més escoles, ja que la majoria de nens i nenes eren analfabets, van tirar a terra l’hostal i van crear en una escola. 

La nostra escola es va començar a construir l’any 1918.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada