La nostra escola va néixer l'any 1922, ha viscut moltes històries que volem descobrir i que us anirem explicant des d'aquest bloc.

dimecres, 25 de març del 2015

Entrevista amb el Marc Cuixart

Aquest és el resum que vam anunciar. Aquí el teniu:

       
ENTREVISTA AMB EL MARC CUIXART.


Un dia va venir el Marc Cuixart i va explicar-nos a què es dedicava el seu avi.
L’arquitecte de l’escola va morir el 1936, amb 50 anys, d’un atac de cor. Quan el Marc va ser més gran, va començar a interessar-se en el treball del seu avi, i va mirar plànols, llibres... Quan va acabar la seva carrera, es va dedicar a ser arquitecte, com el seu avi. Va sentir curiositat per les escoles que va dissenyar el seu avi, com la Farigola, que va dibuixar el 1917, i es va inaugurar el 1923.
Abans era una escola només per a noies. En aquella època hi havia un problema molt gran a Barcelona, ja que la majoria de nens de famílies sense diners,  no podien anar a l’escola pública perquè encara no existia.
Primer, en Josep Goday va fer un plànol per construir l’escola, però va necessitar l’ajuda d’un pedagog i un metge, que va començar a examinar als nens i nenes. D’aquests, molt pocs estaven sans perquè la majoria d’ells no cuidava la seva higiene i menjava molt malament.
L’ajuntament va decidir construir escoles per a les persones malaltes o necessitades. La gent patia molt per les guerres civils i les dictadures i, a més a més, Franco va ser un dictador molt dur per a la societat espanyola, i sobretot als catalans. A Barcelona, es van construir al voltant de 15 o 16 escoles públiques.
A Vallcarca volien construir una escola amb jardí, i es van adonar que hi havia un  antic  hostal molt gran que podien aprofitar.

     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada